Nieuw Bierfestival in Groningen

Bierfestival 050

Groningen is een nieuw bierfestival rijker. Op 23 en 24 juni zal op het Graansilo terrein in de stad Groningen Bierfestival 050 gehouden worden. Dit bierfestival zal in het teken staan om de lekkerste biertjes van de brouwerijen uit de provincie Groningen te kunnen proeven.
Groningen kent een rijke historie betreft lokale brouwerijen. Al in de 17e eeuw waren er tientallen brouwerijen met name in de stad Groningen te vinden, en heeft Groningen meer biercultuur dan de meeste mensen denken.
“En dat is nou net de reden dat we dit bierfestvial willen organiseren” aldus Pieter Kuizenga, een van de organisatoren van Bierfestival 050. “Het is supergaaf hoeveel leuke brouwerijen en leuke biertjes er in de provincie Groningen te vinden zijn. Het is dus onze missie om de Groningse biercultuur levendig te houden en zoveel mogelijk mensen nog beter te laten kennis maken met deze brouwerijen onder genot van een lekker biertje”.
De brouwerijen Baxbier, Martinus, Graansilo, Het Zotte Kalf, De Prael, en brouwerij Hoogkerk zullen op deze eerste editie te vinden zijn. “Het zijn stuk voor stuk mooie brouwerijen die elk elkaar op dit festival mooi aanvullen. We kiezen er bewust voor om het aantal brouwerijen wat laag te houden, dit geeft het festival net even een iets persoonlijker tint. Het festival zal dus voornamelijk in het teken staan van heerlijk proeven en dus vooral genieten en misschien ontdek je op Bierfestival 050 wel je nieuwe favoriete biertje” zo sluit Kuizenga af.
Bierfestival 050 is zoals gezegd dus op 23 en 24 juni 2023. Er zullen voor 3 momenten tickets verkrijgbaar zijn, dat wil zeggen voor de vrijdagavond, de zaterdagmiddag en de
zaterdagavond. Tot en met 31 mei zijn de tickets met korting te verkijgen. Normaal kost een ticket 15 euro, tot 31 mei zullen de tickets slechts 10 euro kosten. De bezoeker ontvangt hiervoor dan ook een eigen proefglas en een eerste muntje. Meer informatie is te vinden op www.bierfestival050.nl